Skip to content
2 april 2024

Zet grote stappen met Teamtraining!

De nieuwe ICP Teamtraining (2024-2026) start met een introductiedag op 20 april! Meld je aan via office@icpnetwork.nl als je wil deelnemen of als je eerst een kijkje wil nemen. De teamtraining is bedoeld voor interculturele leidersteams en geschikt voor allerlei verschillende fases. Of je nu aan het starten bent met een nieuwe kerkplanting of je bent al een poos op weg en zoekt naar verdieping en ontwikkeling, de ICP Teamtraining heeft impact op je team en op de wandeling die jullie samen maken.

“Ik zou niet weten hoe Taste! eruit had gezien zonder de Teamtraining, want de grote stappen hebben we gezet tijdens deze weekenden.” (Pieter-Jan Rodenburg, Taste! Delft)

Lees hier hoe de ICP Teamtraining het team van Taste! Delft heeft geholpen. Pieter-Jan vertelt:

Het is moeilijk te overschatten hoeveel de teamtrainingen van ICP voor ons als Taste! hebben betekend. Al voordat we ons aansloten bij de ICP-trainingen hadden we een soortgelijk traject doorlopen; in de variant van Navigators LEF. Toen al ontdekten we hoe waardevol het is om een weekend weg te zijn uit de dagelijkse praktijk en de tijd te hebben om je te focussen op de vraag: waar willen we naartoe? En hoe gaan we dat doen?

Ieder weekend hebben we bouwstenen meegekregen die ons als Taste! gevormd hebben. We kregen stevige input, die ons hielp stappen te zetten die we anders niet gezet zouden hebben. Bijvoorbeeld het besluit om meer in te zetten op gebed. Een heel praktisch resultaat daarvan is onze ‘bidden en danken’-app, die een hele waardevolle plek in onze community inneemt.

Of de stap om van alle bewoners van de woongemeenschap te vragen om Taste! je kerk te laten zijn. Dat was toen voor ons een grote stap, maar een teamtraining leerde ons dat het goed en belangrijk was om die stap te nemen en hoe we dat het beste konden doen.

En we zijn er ook door gegroeid als team. De tijd die je samen doorbrengt, de gesprekken die je hebt, de ontspanning, het samen bidden: het heeft ons als team laten worden wie we zijn. Juist ook in roerige tijden waren de teamtrainingen oases om tot elkaar en tot God te komen.

Ik zou niet weten hoe Taste! eruit had gezien zonder de teamtrainingen, want de grote stappen hebben we gezet tijdens deze weekenden.