Skip to content

Tweejarige ICP training voor teams

De tweejarige ICP teamtraining is bedoeld voor elk team dat bezig is met interculturele gemeenschapsvorming. Ben je net begonnen met kerkplanting en loop je tegen allerlei vragen op? Of ben je al een tijd onderweg, maar wil je het hele proces van intercultureel kerk-zijn weer eens doordenken? Dan is dit traject echt iets voor jullie!

Wie en hoe?

Deze training is bedoeld voor leidinggevende teams van 2-6 personen. ICP biedt een tweejarige training voor pioniers en hun teams die bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Een voorbereidende dag

Een voorbereidende dag van persoonlijke kennismaking met jou en je team om in kaart te brengen waarom je aan de slag wilt (motieven), met wie (team), waar (context), op wat voor manier (kerkmodel) en hoe (praktische uitvoering rondom financiën, PR, etc).

2. Vier trainingsweekenden

Vier trainingsweekenden van donderdagavond t/m zaterdagmiddag op een locatie in het midden van het land rondom de thema’s a) missie, b) discipelschap, c) leiderschap en d) vermenigvuldiging. Elk weekend bestaat uit inspirerende verhalen, gebed en getuigenissen en veel teamtijd waarin je concrete plannen kunt maken.

3. Maandelijkse coaching

Maandelijkse coaching voor de pioniers waarbij je T.I.P.S krijgt: Theologische, Interculturele, Persoonlijke en Spirituele tools voor de praktijk. We ontmoeten elkaar online en eens per half jaar op locatie.

4. Toegang tot een database

Toegang tot een database met veel relevante informatie voor de praktijk van interculturele kerkplanting.

Ervaringen van anderen

Lees hoe anderen deze training hebben ervaren en wat zij ervan geleerd hebben.
Ontdek wat deze training voor jou kan betekenen.

"De teamtraining is een onmisbaar onderdeel van onze toerusting geworden de afgelopen jaren. We hebben veel mooie lessen geleerd. De onderwerpen pasten precies binnen de vraagstukken waarmee we als leiderschapsteam bezig waren."
René Visser
Met zijn team van KenHem Ede deelnemer in 2018-2019
“Met onze mensen van het Intercultureel missionair werk van Stichting Gave volgen we de ICP teamtraining. De weekenden zijn goed verzorgd. Er is tijd voor onderwijs, voor lofprijs & aanbidding en daarnaast veel gelegenheid om als team samen tijd te hebben. Een aantal kernwoorden die deze weekenden beschrijven zijn: actueel, leerzaam, inspirerend, verrijkend en intercultureel.”
Arie van Leeuwen
Teamleider missionaire werkers Gave en deelnemer van de training in 2019-2021

Waar en wanneer?

De training wordt in vier weekenden verspreid over twee jaar gegeven (telkens in april en oktober). De eerstvolgende ronde start in april 2023 met de introductiedag en in oktober 2023 met het eerste weekend.