Skip to content

Tweejarige ICP training voor teams

De tweejarige teamtraining is bedoeld voor elk team dat bezig is met gemeenschapsvorming in een interculturele context. Ben je net begonnen met kerkplanting en loop je tegen allerlei vragen op? Of zijn jullie al een tijd onderweg, maar wil je het hele proces van kerk-zijn weer eens doordenken? Dan is dit traject echt iets voor jullie!

Wie en hoe?

Deze training is bedoeld voor leidinggevende teams (2-6 personen) van startende kerken en missionaire gemeenten. Samen met andere teams ga je twee jaar lang op weg om verschillende thema’s te doordenken. De reis bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Een klaar-voor-de-start-dag

Jullie beginnen met een voorbereidende dag van persoonlijke kennismaking. We brengen dan in kaart waarom je aan de slag wilt (motieven), met wie (team), waar (context), op wat voor manier (kerkmodel) en hoe (praktische uitvoering rondom financiën, PR, etc). Je krijgt een goede indruk van de training en besluit daarna of je wilt instappen.

2. Vier trainingsweekenden

Jullie bezoeken vier trainings-weekenden van donderdagavond t/m zaterdagmiddag op het Beloofde land in Voorthuizen rondom de thema’s a) missie, b) discipelschap, c) leiderschap en d) vermenigvuldiging. Elk weekend bestaat uit evaluatie, inspirerende verhalen, gebed, getuigenissen en veel teamtijd waarin je concrete plannen kunt maken. 

3. Maandelijkse coaching

De teamleiders ontvangen maandelijkse coaching waarbij T.I.P.S worden gegeven: Theologische, Interculturele, Persoonlijke en Spirituele tools voor de praktijk. We ontmoeten elkaar online en bespreken de voortgang van het werk en een persoonlijke casus van één van de deelnemers.

4. Toegang tot het trainingsplatform

Het hele team heeft via het Online Training Platform van ICP altijd toegang tot verdiepende materialen en extra training. Ook de opnames, PowerPoint en opdrachten van de trainingsweekenden worden er gepubliceerd.

Ervaringen van anderen

Lees hoe anderen deze training hebben ervaren en wat zij ervan geleerd hebben.
Ontdek wat deze training voor jou kan betekenen.

"De teamtraining is een onmisbaar onderdeel van onze toerusting geworden de afgelopen jaren. We hebben veel mooie lessen geleerd. De onderwerpen pasten precies binnen de vraagstukken waarmee we als leiderschapsteam bezig waren."
René Visser
Met zijn team van KenHem Ede deelnemer in 2018-2019
“Met onze mensen van het Intercultureel missionair werk van Stichting Gave volgen we de ICP teamtraining. De weekenden zijn goed verzorgd. Er is tijd voor onderwijs, voor lofprijs & aanbidding en daarnaast veel gelegenheid om als team samen tijd te hebben. Een aantal kernwoorden die deze weekenden beschrijven zijn: actueel, leerzaam, inspirerend, verrijkend en intercultureel.”
Arie van Leeuwen
Teamleider missionaire werkers Gave en deelnemer van de training in 2019-2021
“Ik zou niet weten hoe Taste! eruit had gezien zonder de Teamtraining, want de grote stappen hebben we gezet tijdens deze weekenden. We kregen stevige input, die ons hielp stappen te zetten die we anders niet gezet zouden hebben. En we zijn er ook door gegroeid als team. De tijd die je samen doorbrengt, de gesprekken die je hebt, de ontspanning, het samen bidden: het heeft ons als team laten worden wie we zijn."
Pieter-Jan Rodenburg
Met zijn team van 'Taste Delft' deelnemer van de training in 2022-2024

Waar en wanneer?

De training wordt in vier weekenden verspreid over twee jaar gegeven (telkens in april en oktober). De eerstvolgende ronde start op 20 april 2024 met de Klaar-voor-de-start-dag en in oktober 2024 met het eerste weekend.