Skip to content

Begeleiding

Vind je interculturele gemeenschapsvorming soms complex? Loop je weleens tegen uitdagingen aan in de praktijk? ICP adviseert en coacht zowel individuen als groepen. Of je nu een startende pionier bent of een ervaren pastor, door samen op jouw situatie te reflecteren ontstaat groei in kennis, kunde en karakter. Bekijk hieronder de mogelijkheden en bepaal met ons wat het beste bij je past.

Advies

Heb je een vraag over intercultureel kerk-zijn? Wil je weten hoe je een pioniersplek start? Ben je op zoek naar goede raad op persoonlijk vlak? ICP heeft een groot netwerk aan mensen die vaker met dit bijltje hebben gehakt.

Er is jarenlange ervaring met interculturele gemeenschapsvorming. We denken graag met je mee over missionair werk, discipelschap, leiderstraining en gemeenteopbouw. Iedereen mag bij ons aankloppen. We bekijken samen wat de beste route is om verder te komen.

Assessment

“Het assessment van ICP is oprecht van onmisbare waarde en van harte aan te raden! In een periode waar het overzicht vaak lastig te vinden is, geeft dit assessment een persoonlijk inzicht en levert het verdiepende kennis op wat anders moeilijk op een duidelijke wijze te verkrijgen is.”

Deelnemer ICP assessment

Wil je vaststellen waar jouw ontwikkelpunten als pionier of pastor liggen? Dan ben je bij ICP aan het juiste adres. In de afgelopen jaren is er een assessment ontwikkeld waarmee je inzicht krijgt in je professionele en persoonlijke functioneren als pionier-pastor. Het kan worden afgenomen tijdens een aanstellingsprocedure of als start van een persoonlijk coachingstraject.

Het assessment bestaat uit vier onderdelen: a) de kandidaat levert een preek aan, b) maakt een cultuurtest, c) vult een vragenlijst in, die ook door drie anderen wordt ingevuld en d) voert een gesprek over de uitkomsten. Uiteindelijk volgt er een rapport waarin de antwoorden van de vragenlijst en test zijn opgenomen, alsmede het advies naar aanleiding van de analyse en het gesprek. De rapportage wordt eerst gedeeld met de kandidaat en daarna ook met de partij die om het assessment heeft gevraagd.

Intervisie

Wil jij leren van andere pioniers en pastors? Samen groeien, elkaar bemoedigen en onderweg zijn in het kleurrijke Koninkrijk van God? ICP faciliteert verschillende intervisiegroepen voor werkers van interculturele kerken. De groepen bestaan uit ongeveer 6-10 personen. Ze hebben elk een eigen leider en een specifieke focus.

  • Hoe bouw je een interculturele gemeente op? (Coen Legemaate)
  • Hoe doe je dat, intercultureel samenleven als gemeente? (Rien van der Toorn)

Het gesprek kan vanuit een thema of casus worden opgestart. Iedere deelnemer levert een eigen bijdrage. De intervisiecoördinator brengt expertise en ervaring in.

De intervisie wordt afwisselend online en live aangeboden. Er zijn 9 bijeenkomsten per jaar. In oktober, februari en juni worden die gecombineerd met de netwerkmeetings. In de tussenliggende maanden ontmoet je elkaar via zoom.

Coaching

Heb je als leider in de kerk behoefte aan een langer traject van persoonlijke begeleiding? ICP loopt graag een tijdje met je op. De coaching die we bieden bestaat uit een intakegesprek en maximaal vijf ontmoetingen. Mocht uit de evaluatie blijken dat langere begeleiding noodzakelijk is, dan bespreken we de mogelijkheden.

Een vraag over onze begeleiding?

Neem gerust contact op.