Als netwerk bieden wij ook de mogelijkheid om sprekers uit te nodigen voor een spreekbeurt. Dat kan op zondagen of op andere momenten. Hieronder vind je een overzicht met een korte biografie van de sprekers alsook een contactformulier om je interesse te tonen in een bepaalde spreker. Wij nemen dan weer contact met jou op en faciliteren het proces. 

walid
Walid Al-Asa'ad

Walid is samen met zijn vrouw Afaf en dochters Grace (15) en Joy (12) in 2015 naar Nederland gekomen. Daarvoor woonde zij in Syrië. Walid is sinds april 2017 voorganger van de Arabisch-Nederlandse kerk ICF Oase in Amersfoort. Ook is hij tweedejaars theologie masterstudent aan de Universiteit van  Kampen ( Utrecht). Afaf werkt momenteel als docent biologie bij Guido MBO school in Amersfoort en geeft catechisatie aan de tieners in ICF Oase Amersfoort.

Walid geeft wekelijks taalles in twee AZC’s in Amersfoort en hij preekt regelmatig in zowel Arabische als Nederlandse kerken. Samen met zijn vrouw hebben ze een bedrijf dat integratiecursussen geeft aan vluchtelingen in de gemeente Amersfoort.  

Bekijk hier een preek van Walid

 

Samuel-Ekpo-1
Samuel Ekpo

Samuel woont in Spijkenisse en is lid van de Redeemed Christian Church of God (RCCG) Throne of David in Zoetermeer. In deze gemeente heeft hij de positie van predikant. Daarnaast werkt hij voor het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap als relatiebeheerder voor migranten- en internationale kerken. Samuel is theoloog, docent en onderzoeker. Zijn expertise ligt in pastorale zorg, gezondheid op het gebied van dementie en ouderenzorg. Hij schrijft artikelen, nieuwsbrieven en blogs.

Samuel spreekt Engels en ook steeds meer Nederlands en is beschikbaar voor lessen, prediking, workshops, counseling en geestelijke zorg. Ook ziet Samuel zichzelf als een bruggenbouwer tussen de migrantenkerken en de Nederlandse gemeenten.

patrick janine
Patrick en Janine van der Plaat

Patrick van der Plaat is onderdeel van het ICP team. Van origine is hij Nederlander maar na omzwervingen als predikant in Brazilië (10 jaar) en Australië (5 jaar) heeft hij veel interculturele ervaring opgebouwd. Samen met zijn Braziliaanse vrouw Janine en drie kinderen, Joshua, Rebecca en Sara, wonen ze nu in Amstelveen. 

Naast ICP preekt Patrick in het land zowel binnen als buiten het ICP netwerk. Janine is onderwijzer op een internationale school en ook ouderconsulente. Patrick heeft het boek Koningskind uitgebracht wat gaat over je identiteit in Christus. 

Bekijk hier een preek van Patrick

Bekijk hier een preek van Janine

 

Alexander Emoghene

Alexander Emoghene is de stichter van Claypot Church International samen met zijn vrouw Judith. Deze gemeente groeide uit tot een bruisende kerk van verschillende generaties, culturen en naties. De culturele diversiteit in deze gemeente is goed zichtbaar. Het LEAD Festival is de bekendste bijkeenkomst waar vele mensen worden geraakt met een krachtige boodschap.

Alexander is niet alleen geordineerd als predikant. Ook is hij leraar met een boodschap van het Koninkrijk van God. Zijn pionierende geest en werk heeft zijn impact gehad in landen buiten Nederland, zoals Malawi, Oeganda, Curaçao en Kenia.

Daarnaast is Alexander schrijver van vooral praktische en inspirerende boeken. Hij is de dragende kracht achter “Digging Wells,” een platform dat helpt als springplank voor ondernemers. Alexander spreekt regelmatig op forums en conferenties over leiderschap en ondernemerschap.

Bekijk hier een preek van Alexander

Sara en Rien
Rien en Sara van der Toorn

Rien is oprichter van i2i. Hij studeerde Niet Westerse sociologie en deed onderzoek in Afrika en het Midden Oosten. Hij traint al bijna 30 jaar Nederlandse organisaties op het gebied van interculturele communicatie en geeft onderwijs aan internationale groepen bij verschillende onderwijsinstellingen. Hij verdiepte zich in de leefwereld van verschillende etnische groepen zoals Syriërs en Eritreeërs, is een expert op het gebied van de Afghaanse en Iraanse gemeenschappen, en spreekt dan ook vloeiend Farsi en Dari. Hij wordt gezien als een bruggenbouwer tussen uiteenlopende bevolkingsgroepen.

Sara is mede-oprichter van i2i. Zij is afkomstig uit het Midden Oosten. Als intercultureel trainer en counselor helpt ze groepen en individuen verder in begrip van zichzelf, van hun (inter)culturele waarden, de Nederlandse samenleving en in een succesvolle integratie.

Rien en Sara hebben een acculturatie methode ontwikkeld die autochtone Nederlanders en Nederlanders met een migratie achtergrond helpt om te begrijpen welke waarden achter een cultuur kan leiden tot welke vormen van gedrag en communicatie. Daardoor voelt de nieuwkomer zich meer thuis en begrijpt de Nederlander zichzelf beter.

Bekijk hier een preek van Rien

Bekijk hier een preek van Sara

Hans Euser
Hans Euser

Hans is de huidige netwerkleider van ICP. Sinds hij Jezus heeft leren kennen, spreekt hij graag voor groepen over missionair leven en kleurrijk kerk-zijn. Ook geeft hij regelmatig les onder andere vanuit het Oude Testament. Hij kan erg genieten van de rijkdom van Gods Woord om dat vervolgens weer door te geven aan anderen. 

Bekijk hier een preek van Hans

Filemon-Peroti
Filemon Peroti
THabiso
Thabiso Ditsele

Filemon is een dromer en houdt van mensen, God en muziek. Met het ADEM Project werd zijn droom werkelijkheid: met New Gospel de generatie van nu raken. Naast muzikant en songwriter is hij ook een veelgevraagd spreker in Nederland en bekend van het TV programma G-Time. Geregeld spreekt Filemon over onderwerpen als worship, racisme en geestelijke groei. Filemon woont in Zoetemeer.

Bekijk hier een preek van Filemon

Thabiso komt uit Zuid-Afrika en kwam in 2015 naar Nederland samen met zijn vrouw Eline en zoon David die nu 12 jaar is. Daarvoor waren ze zendelingen in Panama. Ze zijn verder gezegend met nog twee kinderen, Daniël (7) en Joy (5). Thabiso werkte voor Operatie  Mobilisatie in Zuid-Afrika voor 12 jaar, Panama en Nederland voordat hij OM verliet eind 2022. 

Thabiso en Eline hebben samengewerkt met Fred Kappinga en zijn familie en leden van ICF Rotterdam Noord,  vanaf 2019 . Thabiso verhuisden daarna naar Spijkenisse en in 2022 verlieten ze ook ICF Rotterdam Noord om lid te worden van de Michaël gemeente in Spijkenisse. Thabiso werkt momenteel voor het Leger des Heils en spreekt ook in diverse kerken.

Bekijk hier een preek van Thabiso (vanaf 42 min)

 

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Vink hier jouw voorkeur aan voor spreker