Skip to content

Zeven sleutels voor interculturele communities

In deze training worden zeven sleutels aangereikt voor het opbouwen van een interculturele community. Je ontwikkelt een Bijbelse visie op intercultureel kerk-zijn, ontdekt hoe je kunt omgaan met theologische en culturele diversiteit en leert hoe je interculturele conflicten kunt hanteren en geestelijke bolwerken kunt slechten.

Wie?

De zeven sleutels zijn bedoeld voor iedereen die wil meebouwen aan een kleurrijke kerk. Of je nu leiding geeft aan een grote groep, of onderdeel bent van een kleine kring, wanneer je openstaat om iets te leren over de opbouw van een interculturele community, dan ben je welkom.

Hoe?

Elke trainingssessie van 1,5 uur bestaat uit een deel informatie en inspiratie via onderwijs én een deel intervisie door middel van gesprek in kleine groepen. Kun je er een keer niet bij zijn, dan is het mogelijk om de opname terug te kijken, zodat je niets hoeft te missen.

Ervaringen van anderen

Lees hoe anderen deze training hebben ervaren en wat zij ervan geleerd hebben.
Ontdek wat deze training voor jou kan betekenen.

"Het geeft ons nieuwe inzichten en inspiratie."
Elly Volkerink
Initiatiefnemer Geloof in Taal, Zwolle
"Je ontmoet anderen die ook interculturele verbinding zoeken."
Bram Robbertsen
Pionier en pastor van Goud op Zondag, Rotterdam
"Deze training heeft een Bijbelse basis en is erg praktisch."
Eszter Bruining
Varga, schrijfster ICP bijbelstudiemateriaal voor anderstaligen

Waar en wanneer?

De training wordt tweemaal per jaar online aangeboden. Op verzoek kan de training op locatie worden verzorgd. In 2024 start de training in maart. Definitieve data worden bepaald in overleg met de deelnemers. Zeven lessen, zeven avonden van 19:30 tot 21:00.