Skip to content
1 februari 2024

Training Intercultureel Huwelijk en Huwelijkspastoraat

Waarom zou je als kerk investeren in begeleiding voor de interculturele stellen? Lees in dit artikel over de training van Claude en Corina Mushikangondo en de ervaringen van collega-pastors binnen het ICP-netwerk…

In de afgelopen jaren hebben Claude en Corina Mushikangondo op verschillende plekken binnen ons netwerk training en workshops gegeven over de Interculturele huwelijksrelatie en Intercultureel Huwelijkspastoraat aan pastoraal werkers en aan interculturele koppels. Ze zijn zelf ervaringsdeskundig vanwege hun interculturele huwelijk en hebben allebei veel hart voor Gods veelkleurige kerk. Corina heeft haar opleiding (EFT) afgerond en is bezig met een boekje over Intercultureel Pastoraat met gemengde stellen.

ICP gelooft dat de relaties en huwelijken in onze kerken belangrijk zijn en waardevol voor de gezinnen en voor de kerk. In een intercultureel huwelijk kunnen de uitdagingen soms groot zijn en dan kunnen we elkaar helpen. We willen alle pastors en pioniers aanmoedigen om aandacht te besteden aan de interculturele huwelijken en de verzorging van dit kostbare verbond tussen mensen.

Je kan vrijblijvend contact opnemen met Corina (tel. 0628812666) om eens te onderzoeken wat zij voor jullie kan betekenen op dit gebied.

We hebben twee pastors, die met Claude en Corina hebben gewerkt, gevraagd om te vertellen waarom je als kerk zou moeten willen investeren in deze training?

Reactie ICF Utrecht (Pastor Jasper de Kok):

We hebben dit als heel positief ervaren. Claude en Corina zijn één keer bij ons geweest en hebben nog één aparte sessie van een afstand georganiseerd. Bij deze eerste sessie waren er 15 interculturele stellen aanwezig, bij de tweede tien of elf. Het betreft voornamelijk Nederlands-Afrikaanse en Nederlands-Aziatische stellen. Het helpt hen heel erg om het alleen al bespreekbaar te maken en herkenning bij elkaar te vinden.

Claude en Corina begeleiden dit op een hele mooie manier. Het heeft echt een zegenrijke uitwerking gehad in onze gemeente.

Reactie ICF Rotterdam-Zuid (Pastor Coen Legemaate):

Waarom andere kerken hier ook in moeten investeren lijkt me evident. Aan de voorzijde van problemen kun je zo veel betekenen… Het begint al met het feit dat je door deel te nemen aan zo’n training aan elkaar aangeeft dat je elkaar dat waard vindt.

Neem contact op via office@icpnetwork.nl of bel met Corina (0628812666) voor meer informatie.