Skip to content
3 maart 2023

Interview in ‘Naast’

ICP besteedt komend seizoen veel aandacht aan het onderwerp racisme. Zien we dat in onze omgeving? Wat kunnen we als kerk doen? Hoe kleurrijk is onze kerk eigenlijk?

Gracism is een prachtige term, bedacht door dr. David Anderson die er een boeiend boek over schreef met gelijknamige titel. Het woord bestaat uit twee Engelse begrippen: racism en grace. Samengevoegd betekenen die, in de woorden van de auteur: “Extending positive favor to other people regardless of, and sometimes because of, their color, class, or culture.” 

Er wordt veel gesproken en nagedacht over de viering van de afschaffing van slavernij, veel gediscussieerd over racisme en misschien wel te weinig naar elkaar geluisterd. 

Dit seizoen besteden we er als ICP extra veel aandacht aan. We ontwikkelen interactief materiaal dat het gesprek erover op gang kan brengen in de kerk. Tijdens Opwekking 2023 mogen we dat in een programma op het hoofdpodium onder de aandacht brengen. We zoeken de media op om er aandacht voor te vragen, zoals het magazine Naast dat onlangs een interview publiceerde.

Bekijk ook de website van Verre Naasten voor meer informatie over deze onderwerpen. 

Ben je voorganger en wil je meer weten over dit onderwerp of hoe je dit met je kerk kan bespreken? Weet je welkom tijdens de ICP Netwerkochtend op 17 maart in Utrecht. Meer weten of aanmelden? Klik op de button hieronder. 

Op 17 juni komen we weer samen tijdens een grote netwerkdag voor iedereen die leidinggeeft in de kerk. Houd onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven.