Skip to content
28 september 2023

Inspiratiedag 11 nov presenteert MKIDK

Workshop “Meer Kleur In De Kerk en jouw kerk” geeft praktische handvatten

Op 11 november in Veenendaal, tijdens de ICP Inspiratiedag, zullen Patrick en Michele een workshop verzorgen rond het materiaal van Meer Kleur In De Kerk, interactief Bijbelstudiemateriaal rond de thema’s racisme, diversiteit en verzoening.

Christenen zijn geroepen om elkaar lief te hebben en zich met elkaar te verzoenen, zelfs dwars door etnische en culturele barrières heen. In de praktijk blijkt dit niet zo gemakkelijk. Het thema racisme roept gevoelens van pijn, schaamte en weerstand op, ook binnen de kerk. Hoe zetten we echte verandering in gang? Wat kunnen wij doen als kerk? Wat vraagt God ons te doen?

Het materiaal van Meer Kleur In De Kerk helpt ons om in kleine groepen het gesprek aan te gaan, ons te verdiepen in de ander en te groeien in gelijkwaardigheid.

Workshop info

Deze workshop wordt gegeven door Patrick en Michele, beide werkzaam voor ICP Nederland. Patrick is lange tijd voorganger geweest in het binnen- en buitenland en getrouwd met Janine uit Brazilië. Michele komt zelf ook uit Brazilië en is juist met een Nederlander getrouwd. Samen weten ze goed hoe het voelt om ‘buitenlander’ te zijn.

De workshop is bedoeld om praktische uitleg te geven over het materiaal dat door ICP is ontwikkeld en hoe het gebruikt kan worden in een studiegroep of huiskring. We gaan samen door een gedeelte van een les heen, om iedereen te laten ervaren waar het in MKIDK om gaat.

Meer weten over Meer Kleur In De Kerk? Dat kan nu al via deze link…

Aanmelden voor de Inspiratiedag op 11 november? Doen!