Skip to content
28 september 2023

Extra workshop Inspiratiedag toegevoegd aan programma

Kan een mono-culturele kerk veranderen in een multiculturele geloofsgemeenschap?

Eric is Burundees van origine en woont al heel lang in Nederland. Hij heeft gewerkt bij ICP en heeft veel ervaring met interculturele community-vorming. Op 11 november zal hij ook een workshop verzorgen tijdens onze Inspiratiedag met het thema ‘Gracism – als kerk groeien in gelijkwaardigheid’.

Wie is Eric nog meer?

Eric Rufyiritana is vader van drie kinderen, getrouwd met Vanessa, woonachtig in Best en naast zijn werk voor de gemeente Maastricht voorganger van Crosspoint Kingdom Impact. Deze geloofsgemeenschap was van origine Burundees, maar werd gegrepen door de interculturele visie op kerk-zijn. Via een uitdagend en vruchtbaar proces veranderde de gemeente en kwam open voor een grotere diversiteit aan gelovigen.

Workshop van Eric tijdens de ICP Inspiratiedag

In deze workshop vertelt Eric wat hij met zijn team heeft gedaan om als mono-culturele kerk te veranderen naar een multiculturele geloofsgemeenschap. De deelnemers krijgen naast een inspirerend verhaal ook drie praktische tips mee om in de praktijk toe te passen.

Andere workshops op 11 november

Tijdens de Inspiratiedag zullen er twee workshoprondes zijn, waarin je steeds kan kiezen uit verschillende workshops. De volgende thema’s zijn al bekend:

Michele Atsma en Patrick van der Plaat – Kringmateriaal ‘Meer kleur in de kerk’
Rien van der Toorn – Hoezo gelijkwaardigheid?
Maurice San-a-Jong – Kerk en slavernij, vroeger en nu
Brooklyn Mozes – Spoken Word inzetten in de kerk

Meld je nu aan voor deze inspirerende en bemoedigende dag in Veenendaal!