Skip to content
27 februari 2023

Bijzondere en krachtige support

De tweejarige ICP-teamtraining draait van 2022-2024 grotendeels op een bijzonder krachtige bron, de support van de zusters van de Gemeenschap van Zendings-diaconessen in Nederland.

Met tien interculturele leiderschapsteams zijn we op pad gegaan in april 2022. In oktober hadden we ons eerste Teamtraingsweekend. Gedurende twee jaar trekken we samen op, leren we de bijzondere wereld van interculturele gemeenteopbouw nog beter kennen en maken we prachtige dingen mee met God die ons pad effent en een plan heeft voor de interculturele kerk in Nederland. 

Dankzij de zusters van de Gemeenschap van Zendings-diaconessen kunnen we deze Teamtraining organiseren op de manier en met de kwaliteit die we het liefst willen; met gepassioneerde trainers en begeleiders, een mooie locatie, een compleet programma, voldoende tijd en aandacht om in ieders behoefte te voorzien en mooi materiaal om ook tussen de weekenden door te kunnen blijven investeren, leren en groeien als team. 

De zusters vertellen over hun hart en motivatie voor hun support aan ICP: 

“Wij zijn de zusters van de Gemeenschap van Zendings-Diaconessen in Nederland. De vier pijlers van ons werk zijn van oudsher diaconaat, pastoraat, evangelisatie en zending. Ooit waren we met meer dan tachtig zusters, nu zijn we nog met z’n zevenen. De meesten van ons zijn op leeftijd en kunnen daarom minder goed zelf het werk doen. In plaats daarvan willen we anderen die zich inzetten in Gods Koninkrijk ondersteunen met gebed, bemoediging en financiële middelen. De cursus van ICP is een project waarbij we veel van onze eigen motivatie herkennen, en waaraan we ons graag verbinden. Mooi om te zien hoe God mensen uit verschillende landen en culturen samenbrengt rond eenzelfde verlangen. We vinden het een voorrecht om zo nu en dan met jullie op te trekken.”

De zusters zijn sinds hun bezoek aan de teams tijdens het eerste trainingsweekend in oktober 2022, een graag geziene gast en zullen hopelijk de komende weekenden ook een bezoekje brengen. Het is super fijn en belangrijk voor het werk van ICP om support te ontvangen van mensen met hart en visie voor onze missie. We zegenen de zusters met alles wat zij nodig hebben, persoonlijk en voor hun missie. 

Meer weten over de ICP-teamtraining of over het complete trainingsaanbod van ICP? Klik hier.