Skip to content
1 februari 2024

Vier het worshipteam!

Een ervaring om te delen: het verjaardagsfeestje van het worshipteam van ICF-Noord in Rotterdam…

Het klinkt misschien gek, maar ik had het nog nooit meegemaakt. Typische Nederlandse nuchterheid misschien… Als iemand gelooft in het belang van aanbidding in de kerk, dan ben ik het wel. Maar het was nog nooit in me opgekomen om de verjaardag van een worshipteam te vieren. Terwijl we met het vieren van iemands verjaardag juist de waarde van iemands leven eren en aandacht geven aan iemand die we belangrijk vinden. Allemaal goede redenen om de verjaardag van een worshipteam te vieren. Ineens is dat heel helder.

In ICF-Noord in Rotterdam maakte ik de tweede verjaardag van het worshipteam mee op 25 januari. Het was een bijzondere avond waarin ik vanuit ICP het team mocht inspireren en waarin het team van ICF-Noord mij iets nieuws leerde en bemoedigde. WIN-WIN dus.

Waarom aanbidding?

We spraken met elkaar over wat nodig is om in een diverse groep mensen eenheid en onvoorwaardelijke acceptatie te ervaren. In aanbidding vind je de plek waar je jezelf kan leren zien met de ogen van God. Daar is geen ruimte voor onhandig zelfbewustzijn, wat vaak tot schaamte en onzekerheid leidt. Door zelfbewustzijn ontstaat er juist afstand i.p.v. verbinding. Het is het kernprobleem dat ontstond in de tuin van Eden. Daar werd de mens zich bewust van zichzelf, zijn eigen naaktheid. Het gevolg was dat de mens zich verstopte voor God, maar ook voor de ander en misschien zelfs ook voor zichzelf. Als we naar onszelf kijken, vinden we allemaal redenen om afstand te bewaren…

Aanbidding is de plek waar God je veiligheid biedt in Zijn nabijheid en waar je vol op Hem gericht bent. Waar schaamte je gezicht niet zal kleuren en waar onzekerheid geen recht van spreken heeft. Als je vanuit die plek naar je omgeving kijkt, wordt je zicht bepaald door Gods liefde en onvoorwaardelijke acceptatie. Dan ben je zo verbonden met God dat je beter in staat bent om je ook met anderen te verbinden. Hoe verschillend die anderen dan ook zijn.

Waarom vieren?

Op internet gevonden: “Verjaardagen zijn belangrijk omdat ze de jarige een dag geven om zich bijzonder te voelen en te merken hoeveel de mensen om hen heen van hen houden.”
Ja, het worshipteam mag zich bijzonder voelen en mag zeker merken dat de gemeente van hen houdt en hen dankbaar is voor hun dienstbaarheid.

En ken je deze uitspraak? “Wat je aandacht geeft, dat groeit.” Ja, ook het team in ICF-Noord is daar een getuigenis van. Zorg voor deze mensen, geef hen ruimte zich te ontwikkelen. Vier uitbundig met hen mee dat ze bijzonder zijn en dat ze gegroeid zijn. Soms vier je dat dus het beste met een feestmaal en een heuse verjaardagstaart!

Waarom zou je aanbidding en het aanbiddingsteam in je kerk met aandacht en zorg omringen?

Hier lees je wat een lokale aanbiddingsleider en de pastor ervaren.

Carlos (Aanbiddingsleider ICF-Noord Rotterdam):
De teamavond op de 25e was een weerspiegeling van de inzet van de leiding van het aanbiddingsteam en de kerk om de eenheid onder ons te bevorderen, vooral omdat we een zeer diverse kerk zijn. Het is ook een manier om het belang van het aanbiddingsteam te laten zien in alles wat we doen. Daarom denk ik dat het belangrijk is dat kerkleiders aanbidding als een kernelement beschouwen in alles wat er in de kerk wordt gedaan. Omdat we door aanbidding in staat zijn de levens van andere mensen te dienen, te versterken wat er uit de Bijbel wordt geleerd en een omgeving te creëren voor gebed en de beweging van de Heilige Geest. Bovendien is aanbidding een geweldige manier om gemeenschap te koesteren en elkaars cultuur te vertegenwoordigen.

Fred  Kappinga (Pastor ICF-Noord Rotterdam):
Ons worshipteam vierde haar tweejarig jubileum. ICP heeft ons team vanaf de start gecoacht en nu kwam Anne-Marie ons opnieuw inspireren. Zij weet voor ons steeds de juiste toon te treffen, door haar rijke praktijkervaring en haar merkbare liefde voor het hart van aanbidding.

Bekijk hier het bericht op de website van ICF-Noord.

Heb jij ook interesse in aandacht, ondersteuning of training voor je worshipteam of voor de gemeente of voor het leiderschap, en zoek je naar advies op maat? Dan kun je contact opnemen met ICP via email: office@icpnetwork.nl

Hier vind je meer info over ICP-worship en wat we voor je kunnen betekenen: