Skip to content
12 oktober 2023

Workshop Inspiratiedag “Hoezo gelijkwaardigheid?”

Rien van der Toorn geeft tijdens de Inspiratiedag op 11 november een workshop. Het thema van de dag is: ‘Gracism – als kerk groeien in gelijkwaardigheid’. Het thema van Rien z’n workshop luidt: ‘Hoezo gelijkwaardigheid?’…

Gelijkwaardigheid vind natuurlijk iedereen een goed idee. Maar wat bedoelen we ermee? Is onze definitie van gelijkheid niet gekleurd door onze culturele bril? Zijn we misschien selectief gelijkwaardig? Is de leider gelijk aan de leden, of zijn we juist gediend met een mate van ongelijkheid? Is onderscheid niet juist nodig?

Genoeg om over na te denken met elkaar in dit seminar.

Rien van der Toorn is niet-westers socioloog en heeft samen met zijn Iraanse vrouw een trainings- en adviesbureau voor intercultureel werk. Hij traint organisaties, bedrijven, overheid en kerken in het omgaan met diversiteit. Daarnaast hebben ze een acculturatie methode voor nieuwkomers in de Nederlandse samenleving ontwikkeld voor de gemeente Leiden. Rien geeft colleges aan Tyndale Theological Seminary, het Evangelisch College en Foundation Academy of Amsterdam.

Heb jij je al aangemeld voor de Inspiratiedag?
Op zaterdag 11 november van 9:30 – 15:00 in Veenendaal.
Mis het niet! Aanmelden kan hier.