Skip to content
4 januari 2024

Terugblik online training ‘7 sleutels’

In november en december 2023 werd de online training ‘7 sleutels voor interculturele community-vorming gegeven door Hans, Michele en Patrick (ICP-kernteamleden). In zeven avonden werden zeven sleutels behandeld die belangrijk zijn om gesloten deuren te openen die we soms tegenkomen als we aan de slag met interculturaliteit en gemeenschapsvorming. Wat een rijkdom hebben we in Gods Woord, in elkaar, in ervaringen en in de praktijk geleerde lessen.

Lees hier wat deelnemers hebben ervaren. Wat is hun feedback op de training? Welke inzichten waren voor hun belangrijk?

Enkele reacties van deelnemers

Makkelijk toegankelijk, online beschikbaar. Veel praktijkervaringen kunnen uitwisselen.

Put the shoe on the other foot. Think out of your comfort zone.

Heel informatief, goed om later terug te kijken en dieper in te gaan op de topics. De verschillende praktijkervaring van anderen is erg behulpzaam.

Even as a seasoned worker there are always new things to learn. Als je nieuw bent in dit soort werk is het ergens gewoon noodzaak je van deze dingen bewust te zijn of bewust te worden.

Het is waardevol deze cursus te volgen om interculturaliteit in al zijn diversiteit te leren ontdekken. Zeker voor degene die nog weinig heeft meegemaakt of ervaren. Anderzijds leer je ook hoe uniek ieder persoon is ongeacht uit welk land men komt.

Ons ICP-teamlid Patrick nam deel aan de training en gaf ook twee van de zeven online lessen. Dit zei hij na afloop over zijn ervaring met de training:
De zeven sleutels cursus geeft nieuwe inzichten die belangrijk zijn in een interculturele context. Je leert, door met elkaar te delen en de aangereikte sleutels probeert toe te passen in je dagelijkse leven. Aanrader voor mensen die ook de transitie willen maken van mono naar multi (inter) cultureel.

7 sleutels training 2024

In het komende seizoen hebben we plannen voor de training. We hopen de online training beschikbaar te maken via ons Online Training Platform, dat nu al gebruikt wordt door de studenten van tweejarige Teamtraining. Daarnaast willen we een boekje uitbrengen waarin de sleutels worden beschreven en toegelicht. Houd onze website en socials in de gaten voor meer info hierover.

Bekijk ook ons huidige aanbod van trainingen en materialen op de website…