Skip to content
23 mei 2022

Oproep: Oekraïenstalige kerkdiensten online

De afgelopen maanden zijn tienduizenden Oekraïners naar Nederland gekomen, waaronder ook veel Christenen. Kunnen wij hen een positieve boodschap aanbieden in hun eigen taal?

Organiseert u Oekraïens-talige kerkdiensten, of kent u een kerk waar dit gebeurt? 

De digitale Kerkengids, beheerd door SKIN (Samen Kerk in Nederland), is de online vindplaats van alle anderstalige samenkomsten in Nederland. De data in deze database wordt door kerken en lokale netwerken bij SKIN aangeleverd, zodat wij die kunnen verwerken, en beschikbaar stellen voor allen die op zoek zijn naar een passende kerk. Wij hopen dat zoekers hierdoor een plek vinden in een christelijke gemeenschap die bij hen past. 

De afgelopen maanden zijn tienduizenden Oekraïners naar Nederland gekomen. Velen zijn christenen, en op diverse plekken worden inmiddels Oekraïenstalige kerkdiensten aangeboden, vaak met ondersteuning vanuit gevestigde kerken. 

Graag zouden we de Oekraïens-talige kerkdiensten ook opnemen in de digitale Kerkengids. Dit is een ideaal platform om Oekraïners die op zoek zijn naar een kerkdienst in de eigen taal, maar zeker ook autochtone christenen die met Oekraïners in contact staan, de weg te wijzen naar deze kerkdiensten. Want zeker juist voor nieuwkomers, die veel hebben meegemaakt, is het een enorme bemoediging om elkaar te ontmoeten en samen God te aanbidden in je eigen taal die zo dicht aan het hart ligt. 

U kunt (met toestemming van de betrokken organisatoren) de informatie indienen via info@migrantenkerken.nl. Wij ontvangen graag minimaal: naam van de kerk, adres, dag en tijdstip van samenkomsten; indien mogelijk ook: contactpersoon en – gegevens, en website voor aanvullende informatie. 

De database heeft geen commerciële doelstellingen, we zijn puur een platform voor internationale kerken in Nederland. Er komen vaak vragen bij ons binnen van gevestigde christelijke organisaties die op zoek zijn naar contact met migrantenkerken, en de database is dan een prettige ingang voor hen om meer contact te kunnen opbouwen in hun eigen omgeving. Daarmee hopen we bij te dragen aan versterking van de eenheid onder christenen van verschillende achtergronden in Nederland.

Meer weten? Neem dan contact op met SKIN coördinator Madelon Grant via madelon@skinkerken.nl of kijk op www.skinkerken.nl.