Skip to content
6 september 2022

Nieuws uit het netwerk – Het Open Huis Molenwijk

In het kader van ‘Verkondig de grote daden van Hem die ons heeft geroepen naar Zijn wonderbaarlijke licht’, vertellen we graag over de piepjonge pioniersplek in Haarlem, Het Open Huis Molenwijk!

In de wijk Molenwijk in Haarlem is pioniersplek ‘Het Open Huis’ gestart met een mooie plek, waar mensen mogen thuiskomen. Dat ging niet over 1 nacht ijs, hier was God al bij betrokken vanaf het eerste moment. Een citaat uit het ‘Verslag Eerste Halfjaar’: 

“Start Per oktober ‘21 mocht ik als Pionier starten voor Het Open Huis (HOH). De maanden die volgden waren maanden van verkenning. Ik heb veel gesprekken gevoerd met mensen die met pionieren te maken hebben, zowel binnen Haarlem als buiten. Om te horen en te leren wat pionieren betekent en wat het met zich mee brengt. Ik heb veel (biddend) door de wijk gelopen om de straten te leren kennen en de plekjes te ontdekken waar mensen zijn. Waar ze boodschappen doen, waar ze het liefst recreëren of tot rust komen. Ik vroeg hen wat ze fijn en mooi vinden aan Molenwijk om te horen waar de wens en behoefte ligt en waar wij als HOH op aan kunnen sluiten. Het was ook een tijd om te ontdekken waar ik mijn talenten het beste in kan zetten; ‘Waar ligt bij mij de focus, mijn hart en de drive?’ Ik heb ontdekt dat mijn hart ligt bij de zoekende en gebroken mannen en vrouwen, om hen een plek te kunnen aanbieden waar ze mogen thuiskomen. Thuiskomen bij God de Vader, waar vrede, rust, aandacht en vrijheid is.”

Dit vertelt Gendro Schijff, de pionier die zich, samen met een aantal vrijwilligers, met hart en ziel inzet voor deze plek. Er is al ontzettend veel gebeurt en opgestart in het afgelopen half jaar. Worshipavonden in de Open Huiskamer, gemiddeld 22 bezoekers per keer aan de Open Eettafel en ongeveer 17 senioren hebben de weg gevonden naar de senioren-activiteiten. Vanaf september start de Alphacursus en een kinderboekenclub. Wat een zegen voor de wijk, voor de bewoners, voor de zoekenden en gebrokenen waar God naar op zoek is. 

We zijn zo dankbaar dat God de mogelijkheden geeft om te bouwen en dat we elkaar mogen zegenen met alles wat nodig is om verder te kunnen in dit nieuwe seizoen. 

Zo bidden we als ICP voor HOH Molenwijk en zien we met geloof en verwachting uit naar nog meer groei en bloei van deze plek waar mensen zullen thuiskomen bij God de Vader. 

Meer weten over deze pioniersplek? Bezoek hun eigen website: