Skip to content
8 mei 2023

Maak kennis met Patrick

Per 1 mei heeft ICP kernteam een nieuw lid: Patrick van der Plaat. Hij stelt zich zelf aan je voor…

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Patrick van der Plaat. Samen met mijn vrouw Janine en onze drie kinderen, Joshua (20), Rebecca (18) en Sara (13)  zijn we, na vele jaren niet meer in Nederland te hebben gewoond, weer terug. Oorspronkelijk kom ik niet uit een gelovig nest, maar leerde ik God op wat latere leeftijd kennen. Na een zoektocht kwam ik uiteindelijk op een bijbelschool terecht in Veenendaal (ETH) waar ik voorbereid werd op leiden van de kerk als predikant. In die periode leerde ik ook mijn vrouw kennen die uit Brazilië komt. Dit leidde al snel tot een huwelijk waarin onze drie kinderen geboren werden.

Van de laatste twintig jaar heb ik er ruim vijftien in het buitenland gewoond en gewerkt, veelal in de rol als predikant voor de Kerk van de Nazarener. Omdat we als gezin in zowel Brazilië als Australië hebben gewoond, is het multiculturele gewoon onderdeel geworden van wie we zijn. Dat maakte voor mij de stap naar ICP ook een logische. Naast het feit dat mijn gezin multicultureel is, vind ik het ook mooi om steeds meer kleur in de kerk te mogen zien en daar ook een steentje aan te mogen bijdragen.

Naast het predikantschap ben ik ook schrijver en houd ik ontzettend van muziek maken. Het lijkt me onzettend mooi om binnen het ICP netwerk met jullie mee op te trekken en ook enigszins iets van mijn culturele ervaringen te delen.

Als ICP zijn we heel dankbaar voor de komst van Patrick. We zien uit naar een leuke en vruchtbare samenwerking!