Skip to content
7 juni 2024

Landelijke conferentie Veilige Kerk op 12 november in Veenendaal

Op dinsdag 12 november 2024 organiseert stichting Veilige Kerk de eerste landelijke conferentie. Onder het thema ‘Veilige Kerk – een hoopvol perspectief’ wil de organisatie samen met kerkleiders, christelijke organisaties en kerkelijk werkers een grote stap vooruitzetten om misbruik in kerken en betrokken gezinnen te voorkomen.

De conferentie wordt van 10.00-17.00 uur gehouden in de Basiliek, Veenendaal en is gratis toegankelijk. Deelnemers betalen alleen een bijdrage in de kosten voor lunch en drinken. Reserveren kan op truetickets.nl/veilig.

Programma
Het afwisselende programma bestaat naast gezamenlijke gedeelten uit verschillende workshops waarin de deelnemers zelf aan de slag gaan of een verdiepingsslag kunnen maken rond een specifiek thema. Tijdens het hoofdprogramma deelt Rinke Verkerk – auteur van ‘Het hele dorp wist het’ – haar ervaringen over de rol van omstanders bij seksueel misbruik. Dagvoorzitter is tv-presentator en auteur Marleen Stelling. In de periode tot de conferentie vullen we de namen van mensen die meewerken steeds verder aan.

Workshops
Gedurende twee rondes hebben deelnemers de keuze uit zeven verschillende workshops, zoals ‘Aan de slag met het stappenplan’, ‘Kwetsbaar leiderschap’ door Oeds Blok, Grensoverschrijdend gedrag in de Bijbel door predikanten Almatine Leene en Jeroen Sytsma, en een introductie op Omstanderstraining.

Informatie en ontmoeting
Op het ruimte informatieplein presenteren diverse organisaties zich die eraan werken om grensoverschrijdend gedrag in kerken en gezinnen tegen te gaan. 

Meer informatie over Stichting Veilige Kerk vind je op de website Veilige kerk.