Skip to content
20 juni 2023

KerkenToolkit voor Herdenking Slavernijverleden

Het driedelige interactieve Bijbelstudiemateriaal van ICP -Meer kleur in de kerk- is door MissieNederland opgenomen in de KerkenToolkit voor Herdenking Slavernijverleden. Bekijk hoe jij met je kerk kan stilstaan bij het herdenkingsjaar dat start op 1 juli, tijdens Keti Koti.

Zo is er bijvoorbeeld een landelijke herdenkingsdienst op vrijdag 30 juni, onder leiding van de Raad van Kerken in Nederland, in het hartje van Amsterdam. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar in de kerk, maar de dienst wordt ook gestreamd door de EO.

Micha Nederland biedt een kerkenpakket aan, gericht op het organiseren en invullen van een speciale dienst (bijvoorbeeld op zondag 2 juli) of een thema-avond.

Wil je met je kerk, in kleine groepen, dieper in het thema duiken? Bestel dan het gratis materiaal van ‘Meer kleur in de kerk’, dat ICP heeft ontwikkeld om kerken te helpen het gesprek aan te gaan over thema’s als racisme, diversiteit en verzoening. Daarmee kun je in drie avonden of over een langere periode met elkaar aan de slag.

Er zijn al wat eerste reacties op ‘Meer kleur in de kerk’ binnengekomen:

Dit geeft echt veel (nieuwe) inzichten.
Brengt het onderwerp dichtbij doordat je je gaat inleven.
Vooral het gesprek met Hans en Sara maakte indruk.

Wat het doet met iemand als je in een nieuw land opnieuw op zoek moet naar je identiteit.   

Bekijk hier de complete KerkenToolkit voor Herdenking Slavernijverleden, samengesteld door MissieNederland.