Skip to content
4 mei 2022

Interculturele communicatie voor gemengde stellen

Leuk dat we zo verschillend zijn, maar soms ook lastig! Volg samen de training van ICP over communicatie in een interculturele relatie.

Als je niet werkt aan het overbruggen van al die verschillen dan kan het tot problemen gaan leiden. Een interculturele relatie is spannend maar wel iets ingewikkelder dan een “monoculturele” relatie. Het is raadzaam om daar samen bij stil te staan. Te zien hoe cultuur jullie relatie beïnvloedt. Wil je ook effectiever met jullie culturele verschillen omgaan? En ‘bruggen bouwen’ waar dat nodig is? Doe dan mee met deze training, exclusief voor ICP. 

Inhoud van de training

We groeien in zes stappen naar interculturele sensitiviteit en communicatievaardigheid. Je wordt effectiever in je interactie met je partner. De verschillende stappen in het leerproces volgen elkaar logisch op: kennis, inzicht en reflectie leiden tot herkenning.. Je oefent met toepassing van het geleerde en groeit samen in meer gemeenschappelijkheid. We bespreken thema’s die vaak spelen zoals man/vrouw-rollen en financiële steun aan familie. We leren veel van elkaar en niet te vergeten: we genieten van deze ontdekkingsreis! 

De trainer

De trainer is Corina Mushikangondo-van der Laan, ervaren in interculturele communicatie, relatiecounseling en training in intercultureel huwelijkspastoraat. Ze woonde 13 jaar in Afrika en is zelf ruim 17 jaar samen met haar man Claude uit Congo, die de training ondersteunt vanuit zijn eigen ervaring. 

Kosten en aanmelding voor de training

De training bestaat uit 3 avonden is online via ZOOM te volgen. De kosten bedragen €75,00 per stel. 

De startdatum wordt bepaald in overleg met de deelnemers. We hopen media mei te kunnen beginnen. 

Voor meer info over het programma en voor registratie: stuur een email naar office@icpnetwork.nl of stuur een app naar Corina: 06-28812666