Skip to content
6 december 2022

In the spotlight: Tafelgesprekken in BLEND

Lees over de ervaringen van Hans en Carolien en hun missionaire onderneming in één van de meest cultureel-diverse wijken van Rotterdam.

In de afgelopen weken zijn Hans en Carolien begonnen met ‘tafelgesprekken’ in hun missionaire onderneming BLEND Bloemhof te Rotterdam Zuid. Ze schrijven daarover het volgende: 

“Vorig jaar deden we aan Alphacursus met buurtbewoners, maar dat bleek voor een aantal mensen een stap te ver. Bovendien was er veel verloop, omdat mensen maar een paar keer kwamen of later instroomden. De tafelgesprekken die we zijn gaan organiseren sluiten beter aan bij de mensen die bij ons in BLEND komen. 

We starten op zondagavond met een potluck: iedereen neemt iets mee voor de maaltijd. Daarna luisteren we naar een verhaal uit het Johannesevangelie én we delen een verhaal uit de actualiteit dat daarbij aansluit. Vervolgens gaan we in kleine groepen uiteen en praten we door over het thema om tenslotte centraal af te sluiten met een terugkoppeling en gebed. 

Het is bijzonder om te zien hoe makkelijk mensen binnenstappen. Het gaat vaak om jongeren en er zijn veel spirituele zoekers. Eén verhaal is bijzonder inspirerend. Een jonge vrouw kwam in BLEND. Ze ging meedoen met de Alphacursus en kwam daarna regelmatig over de vloer met allerlei vragen over het geloof. Het is mede door haar dat we de tafelgesprekken zijn gestart. Daar is ze altijd bij aanwezig. Ze leest uit de bijbel, kwam met boeken van C.S. Lewis aan en stelt altijd persoonlijke vragen. Laatst zei de Heer dat we haar moesten vragen of ze zich niet aan Hem wil overgeven. Toen ze weer in BLEND kwam vertelde ze met een grote glimlach … dat ze zich die dag ervoor aan de Heer had overgegeven! Hoe bijzonder. En nu mogen we een stukje met haar meewandelen in het leven met Jezus!” 

Meer lezen over BLEND? Bekijk www.blend.nl