Skip to content
21 februari 2022

ICP-partnerbijdrage vervangen

De partnerkerken in het ICP-netwerk kregen elk jaar een verzoek om een financiële bijdrage te doen aan de landelijke missie.

De partnerkerken in het ICP-netwerk kregen elk jaar een verzoek om een financiële bijdrage te doen aan de landelijke missie. Vanaf heden willen we die vraag vervangen door iets anders, namelijk een halfjaarlijks collecteverzoek. Ontdek hoe jouw kerk kan bijdragen aan het grotere geheel. Lees snel verder. 

ICP-partnerbijdrage komt te vervallen 

Alles kost geld. Dat weet iedereen die een kerk leidt of deelneemt aan verenigingsleven, op welk gebied dan ook. Ook ICP maakt kosten; voor materiaal, producties, medewerkers, administratie, huur, en ga zo maar door. 

Voorheen werd aan de kerken gevraagd om een jaarlijkse partnerbijdrage, waarmee allerlei activiteiten werden betaald. Met het oog op bredere verbinding met de kerken zouden we voortaan graag tweemaal per jaar een collecteverzoek doen. Zo worden we zichtbaarder voor de hele gemeente. Het wordt een moment om aandacht te vragen voor de bredere missie van de Nederlandse kerk om de volken te discipelen. 

Vanuit ICP dragen we tweemaal per jaar een inspirerende intro aan voor de collecte. Deze kan gedeeld worden in nieuwsbrieven, via sociale media en tijdens de samenkomsten. We hopen dat dit meer zichtbaarheid en verbondenheid zal geven. Uiteraard evalueren we het na verloop van tijd. Je hoort er binnen enkele maanden meer over.