Skip to content
28 maart 2023

Geloofsopbouwende conferentie voor Arabisch-sprekenden tijdens Pinksteren

Tijdens Pinksteren (27-29 mei) wordt een geloofsopbouwende conferentie in het oosten van Nederland gehouden voor Arabisch-sprekenden. Het doel is om samen God te aanbidden en het Evangelie te delen met ‘nieuwkomers’.

Stichting Gave ondersteunt dit initiatief van ‘The Peacemakers’ – een stichting van tien Arabische kerken in Nederland. De Bijbeltekst die dit jaar centraal staat, is: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven” (Johannes 14:6). De conferentie staat open voor christenen, maar ook voor moslims. Het programma is laagdrempelig en de organisatoren hebben het verlangen om iedereen een thuis te bieden. Naast zang, gebed en verkondiging is er veel ruimte voor onderlinge ontmoeting. De kinderen en tieners (t/m 15 jaar) hebben een eigen programma.

Datum en locatie

Het programma start op zaterdagmorgen 27 mei en loopt tot maandagmiddag 29 mei. Bij de conferentie horen twee overnachtingen en de maaltijden worden volledig verzorgd. Het conferentieoord is ‘De Kroeze Danne’ in Delden in het oosten van Nederland.

Deelnemers uitnodigen en aanmelden

Via de website van Stichting Gave kun je mensen die je kent aanmelden. Om mensen in je omgeving uit te nodigen, is er een flyer in het Arabisch beschikbaar. Het is hierbij van belang uit te leggen dat het gaat om een christelijke conferentie, zodat de deelnemers weten dat de nadruk ligt op het horen van een christelijke boodschap. Download hier een PowerPoint-slide over de Arabische conferentie om toe te voegen aan de presentatie van jullie zondagse dienst.

Vrijwilligers kinder- en tienerwerk

Gave biedt ondersteuning aan het kinder- en tienerwerk op de conferentie. Met een team van vrijwilligers verzorgen we een inhoudelijk programma met een bijbels thema, sport en spel. Hiervoor zoeken we nog mensen. Meld je aan of ga naar onze website voor meer informatie!

Samenvatting Arabische conferentie

  • Wanneer: zaterdagmorgen 27 – maandagmiddag 29 mei 2023
  • Waar: ‘De Kroeze Danne’ in Delden
  • Voor wie: Arabisch-sprekende nieuwkomers (christenen en moslims)
  • Kosten: volwassenen (50 euro), 12-17-jarigen (30 euro), 3-11-jarigen (20 euro) en <3 jaar (gratis)
  • Gesproken taal: Arabisch en Nederlands

Contactpersonen

Bij vragen over de conferentie kun je contact opnemen met stichting ‘The Peacemakers: Farid Shamoen (06-40220642) of Maher Salib (06-81929916).