Skip to content
1 februari 2023

Freedom Focus Female – Cursus Traumaverwerking voor vrouwen

Stichting Geloofsinburgering presenteerde op 24 januari de cursus Freedom Focus Female, een cursus rond traumaverwerking, speciaal voor vrouwen met een migratieachtergrond.

Corina Mushikangondo was 24 januari in Gouda aanwezig bij de presentatie van Freedom Focus Female, een traumaverwerkingscursus voor vrouwen met een migratieachtergrond. 

Corina: “We hebben in ICF Rotterdam veel te maken met migranten met een trauma. Trauma door geweld, seksueel misbruik, verwaarlozing, afwijzing, armoede etc. Al een poosje liep ik te denken wat we als kerk voor deze mensen konden doen. Ik ben gisteren een stapje verder gekomen: ik maakte kennis met Freedom Focus, een interculturele ‘cursus’ over genezen van trauma. Het vult het gat tussen psychotherapie en pastorale bijstand. Er komen christelijke thema’s aan bod, zoals vergeving, identiteit in Christus en geestelijke strijd. En het gaat over psychologische thema’s zoals emoties, omgaan met verdriet en de impact van misbruik. Ik vind het heel mooi dat de bedenkers beide invalshoeken combineren en ik denk dat daar grote meerwaarde in zit! En er zit ook een helende werking in groepen. Samen de pijn verwerken met andere ervaringsdeskundigen vermindert het isolement en schept verbinding. Ik ga zeker onderzoeken of we deze cursus in Rotterdam kunnen uitrollen!” 

Meer info over het materiaal van Freedom Focus Female

Overweeg je om een Freedom Focus  cursus te starten? Op 2 februari organiseert Geloofsinburgering een instructieavond. Aanmelden kan hier: Freedom Focus – Stichting Geloofsinburgering