Skip to content
9 juni 2023

Dagconferentie ‘Migranten en de Kerk: Kansen en knelpunten’

Voor predikanten en kerkleiders, maandag 18 september 2023, Utrecht

Geloofsgesprek met andersgelovigen: open en onbevangen?

Hoe geef je met jouw gemeente multicultureel geloven een kans? Denk er samen met andere kerkleiders en belangstellenden over na tijdens een dagconferentie vol lezingen en praktische workshops.

Het thema is actueel en urgent. Inmiddels heeft zo’n 25% van de Nederlandse bevolking een migratieachtergrond en zijn er meer dan een miljoen migrantenchristenen in ons land. Toch er is nog (te) weinig aandacht voor hoe je samen geloven tussen verschillende culturen op een goede manier vorm kan geven.

In de ochtend spreekt prof. dr. Benno van den Toren over het ‘open en onbevangen’ voeren van het geloofsgesprek met andersgelovigen. Ook gaan voorgangers Jurjen ten Brinke en Eric Rufyiritana in gesprek over de ontdekkingstocht bij hun multiculturele kerken: hoe overwin je obstakels en krijg je gemeenteleden mee met een nieuwe visie?

Sprekers met en zonder migratieachtergrond leiden de seminars van het middagprogramma over onder andere het verwelkomen van christenen met een moslimachtergrond, antiracisme en samen geloven met Oekraïners. Ook worden deelnemers uitgedaagd om na te denken over de (on)mogelijkheden van de eigen lokale context.

De conferentie wordt georganiseerd door: Intercultural Church Plants, Stichting Gave, Stichting Evangelie & Moslims, de Protestantse Kerk in Nederland en Stichting Geloofsinburgering.

Praktisch

• Locatie: Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2A, Utrecht
• Datum: maandag 18 september 2023
• Tijd: 9.30 tot 16.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur
• Deelnemersbijdrage: €39 (thee, koffie en heerlijke Arabische lunch. Early-birdkorting tot 1 september: €29. Studenten €19.
• Neem een introducee mee! Direct bij opgave vermelden: €9.

Informatie: Esther van Schie, esther@geloofsinburgering.nl, 06 87 34 80 63