Hans Euser, netwerkleider van ICP NL, is de Bijbel in gedoken. Als we zoeken naar het antwoord op de vragen rond het bouwen van een veilige kerk, is het verhaal van Boaz heel inspirerend en leerzaam. In het Ruth 2 vinden we 3 belangrijke lessen die we als leiders van interculturele kerken goed kunnen gebruiken. Hans helpt ons om te begrijpen hoe we deze lessen heel praktisch kunnen maken in onze kerken. Deze lezing, gegevens tijdens de netwerkdag ‘Kerk als veilig thuis’ op 5 maart 2022 in Veenendaal, is nu beschikbaar op YouTube.
Verder uitwerken
Wil je over dit onderwerp verder praten met je eigen team? Dat zou heel goed zijn! We hebben het nodig om informatie te verwerken en te onderzoeken hoe we de zaken praktisch kunnen maken in onze eigen situatie. Om je hierbij te helpen vind je hieronder de verwerkingsvragen die we tijdens de netwerkdag op 5 maart hebben gebruikt.
Verwerkingsvragen
1. Met welke vraag loop jij rond als het gaat om ‘veilig kerk-zijn’?
2. Er wordt wel gezegd: geef mensen geen vis maar een hengel. Hoe kan jij kwetsbare mensen echt verder helpen zodat er geen ongezonde afhankelijkheid ontstaat? (Er is ook een gezonde vorm van afhankelijkheid.)
3. Welke stappen zijn er in jullie kerk gezet om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan en wat zou er nog moeten gebeuren? Hoe zou je hier zelf een bijdrage aan kunnen leveren? En wat heb je daarover bij Boaz ontdekt?
Tekst lezing Netwerkdag
De volledige tekst van de lezing is verkrijgbaar via office@icpnetwork.nlStuur een mailtje en wij sturen je de tekst in PDF.