Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Deelname op aanvraag

Lukas beschrijft in het tiende hoofdstuk van zijn evangelie vijf stappen op weg naar een missionaire levensstijl: vraag, vind, vertel, verzamel en vermenigvuldig. In deze les zoomen we in op de eerste en meest fundamentele stap: vraag, oftewel bid! 

Waarom deze les? 

Zonder Jezus kunnen we niets doen, maar met Hem kunnen we bergen verzetten. “Heb vertrouwen in God”, zegt hij in Markus 11 vers 22. “Ik verzeker jullie: als iemand tegen die berg zegt: ‘Kom van je plaats en stort je in zee’, en niet twijfelt in zijn hart, maar gelooft dat gebeuren zal wat hij zegt, dan zal het ook gebeuren.” Het allerbelangrijkste in het samen op missie gaan is dat we afgestemd zijn op de Geest van God. John Piper schrijft dat aanbidding het doel en de brandstof is van zending.  

Missions is not the ultimate goal of the church. Worship is. Missions exists because worship doesn’t. Worship is ultimate, not missions, because God is ultimate, not man. When this age is over, and the countless millions of the redeemed fall on their faces before the throne of God, missions will be no more. It is a temporary necessity. But worship abides forever. 

John Piper, Let the nations be glad, Baker 2010, 35  

Wat gaan we doen? 

In deze les willen we samen spreken over de ontwikkeling van een gezond gebedsleven, persoonlijk, als team en met de gemeenschap waar we onderdeel van zijn. Dit is niet iets dat we ineens onder de knie hebben, maar een proces dat een leven lang leren omvat. Het mooist is om dat met elkaar te bespreken in het team. Neem daarom de tijd om dit samen uit te werken. 

Hoe pakken we dat aan? 

Tijdens de trainingsweekenden houden we een drieslag aan die ook in de lessen terugkomt. Neem voor elk onderdeel ongeveer een half uur de tijd.  

  1. De eerste vraag luidt: wat is? We gaan liefdevol evalueren.  
  2. Vervolgens bespreken we: wat kan? Dan willen we hoopvol dromen.  
  3. Tenslotte stellen we vast: wat zal? En daar zullen we gelovig plannen.