Skip to content
28 december 2020

Koude douche

Hij woont nog geen jaar in Nederland. Zat direct na zijn aankomst vanuit Iran 4,5 maand vast in detentiecentrum Rotterdam. En vanwege een technische storing moest hij het daar een maand lang zonder warm water stellen.

‘Mo’ zit bij ons in de huiskamer. Hij vertelt hoe hij, in zijn thuisland, het geloof in Allah was kwijtgeraakt. Zijn familie wilde om die reden niets meer met hem te maken hebben. Hij vluchtte weg. In de Nederlandse cel ontving hij een bijbel. En omdat hij in die kleine kamer toch weinig omhanden had, zeker in coronatijd, las hij dat boek twee keer in zijn geheel achter elkaar. Nu wil hij Jezus leren kennen en gaan volgen.

Inmiddels woont hij tijdelijk bij onze buurman in huis. Volgende week gaat hij naar een ander adres, in afwachting van zijn procedure. Ondertussen neemt hij deel aan onze kleine BLEND community meeting op zondag, samen met onze kinderen en buurmannen.

We zingen liederen in het Engels en Farsi, lezen samen uit Nehemia, praten er met z’n allen over door en bidden met elkaar. Dan genieten we van een maaltijd, waarin we uitleggen wat hagelslag en oudekaassalade is.

De eerste zakken met tweedehandskleding voor de zaak zijn bij ons thuis gearriveerd. Dat slaan we voorlopig bij de buren op. Mo sjouwt ermee naar zijn tijdelijke woning. Bijzonder hoe God mensen samen brengt. Uiteindelijk is dát wat ons telkens motiveert: Gods missie in deze wereld.