Skip to content
5 oktober 2021

Bloemen aan de brug

De officiële opening van BLEND Bloemhof ligt alweer even achter ons. Het kwam er nog niet van om er een blog over de schrijven. Maar onze oudste nicht Christine Koster was erbij. Zij schreef dit leuke verslag.

Bloemen op de brug aan het begin van de Lange Hilleweg. BLEND Bloemhof wordt officieel geopend! De geraniums en begonia’s zijn gedoneerd door gemeente Rotterdam, die het project een kickstart gaf. BLEND heeft al een tijdje kunnen oefenen met koffies to-go; nu kan het café echt open.

Ubuntu. Ik ben, omdat wij zijn. Het geloof in eenieder omvattende menselijke verbondenheid. Dat is waar BLEND voor staat. Het wordt daarom geen traditioneel lintje doorknippen. Nee, alle aanwezigen krijgen een vlaggetje die ze met elkaar kunnen verbinden in een grote slinger. Hans en Carolien delen de droom waarmee BLEND drie jaar geleden begon. De droom waarin ze werden geroepen om een plek van liefde en verbondenheid voor de buurt te creëren.

Die menselijke verbondenheid houdt niet op bij de grenzen van Bloemhof. Dat blijkt bij de gebakjes die bij de koffie geserveerd worden. Deze zijn gemaakt door Stichting Aan de bak. Alle winst gaat naar een arme Arabische, christelijke minderheid in Israël. Internationaal delen.

Ook de 28-jarige kapper Joycelyn gaat deze zaterdagochtend weer ‘aan de bak’. Mensen een stralende versie van zichzelf laten zien, dat is haar missie. De half-Indonesische woont alweer een tijdje in Bloemhof. Na een bewogen verleden rondde zij drie jaar geleden haar kappersopleiding af. Vanaf het eerste moment dat ze BLEND binnenkwam, was ze verkocht. Met haar hippe, creatieve stijl is Joycelyn een ware aanwinst voor BLEND én de buurt.

De derde pijler van BLEND, naast koffie en kapper, is de tweedehands kleding. Als openingsactie gaat alle kleding op de rekken buiten voor twee euro weg. De kinderen kunnen een speurtocht door de wijk doen. De meeste mensen kiezen echter voor de koffie en community binnen vandaag. Het is flink druk en de gebakjes, cappuccino’s en tosti’s vliegen de toonbank over. Maar nog belangrijker: vele nieuwe connecties worden gelegd of versterkt.

In alle opzichten een geslaagde dag!