Skip to content
9 maart 2021

BLEND Bloemhof gaat open

We hebben een kapster gevonden. De koffiemachine is gevuld met Braziliaanse bonen. En we hebben zoveel kleding gedoneerd gekregen dat we er voorlopig tegenaan kunnen. Op woensdag 10 maart opent BLEND Bloemhof haar deuren voor de buurt. Via www.blend.nl kun je een afspraak maken met maximaal vier personen per kwartier.

Ons kleine team met buurmannen Maikel en Leander vormt de kern van de community en heeft de dagelijkse leiding. Op zondag en maandagavond ontmoeten we elkaar om samen te eten, bij te praten en te bidden. We bespreken bijbelboek Nehemia en zien allerlei mooie paralellen. De hele lijst van werkers uit hoofdstuk 3 (“naast hem werkte … en daarnaast werkte … en verderop …”) lijkt veel op die van ons. Het is vanwege een groot netwerk dat we kunnen starten met een nieuwe vorm van gemeenschapsvorming.

  • Twee reclamebureaus sponsoren het logo en de raamstickers
  • Het hout en de deuren zijn gesponsord door een vriend uit Veenendaal
  • Meerdere fondsen dragen financieel bij
  • De eigenaren van het pand zijn een enorme steun in de verbouwing
  • Een bevriende schilder geeft flinke korting; evenals een kitter uit de straat
  • Mijn broer die uitvoerder in de bouw is, heeft van zijn baas 75 uur gekregen om te klussen
  • Vele vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. We staan er duidelijk niet alleen voor. Al deze mensen zijn een enorme steun. Zonder hen waren we nooit zover gekomen. En toch is er nog iets diepers dat ons draagt. In Nehemia 3 valt het op dat Eljasib de hogepriester met het werk begint. Bij de schaapspoort. De geestelijke leider van het volk weet als geen ander dat de offerdienst als eerste moet worden herstelt. Hij start op de plek waar de schapen binnenkomen in de tempel. Het gaat uiteindelijk om de eer van God.

Ons werk in de buurt kan ook alleen daar beginnen en op die manier standhouden, als we ons blijven richten op de Bron. Daarom vragen we jullie blijvende voorbede. Bid dat we een warme huiskamer voor de buurt zullen zijn. Dat we met mensen in aanraking komen die de zegen van de Heer willen ontvangen. Dat er een community ontstaat van buurtbewoners uit alle volken en leeftijden.

En dank ondertussen voor al het moois dat er groeit, “voor de bloei van Bloemhof”.