Skip to content
13 september 2024

Het licht verspreidt

We krijgen de kaars niet aan!

Zoals elke doordeweekse ochtend komen we met buurtbewoners bijeen in BLEND. Om 7.30 uur maken we een kringetje en luisteren naar de app Bidden onderweg. Voordat we beginnen steken we een kaars aan. Als teken van Gods verlichtende en verwarmende aanwezigheid. Maar vandaag lukt dat niet … de lont is in het kaarsvet weggezakt.

We horen mooie muziek, een bijzondere bijbeltekst en verdiepende vragen om over na te denken. Jezus roept zijn discipelen in Lukas 5 op om ‘het net aan de andere zijde uit te gooien’. Dat doen ze. En kijk eens wat een vissen!

Met elkaar gaan we tot God. Carolien bidt mee via de telefoon. Omdat ze tien dagen thuis moet blijven na haar kuur in het ziekenhuis. We vragen om zijn hulp vandaag, speciaal voor de outreach. We gaan met een klein groepje de buurt in en zullen kleine kaarsjes met een uitnodiging weggeven. Dat willen we elke week gaan doen. Contact leggen, luisteren en verbinding maken. Biddend in de buurt.

En ineens valt het kwartje.

Als je een lamp aansteekt en onder een emmer zet, zal de duisternis niet wijken. Zolang de kaars in BLEND staat, zullen buurtbewoners er alleen iets van zien als ze binnenkomen. Het vuur moet zich verspreiden. Het net mag aan de andere zijde. Het licht gaat de buurt in.

Bid je mee? We hopen op een net vol vissen!